Freelance SEO-specialist

Voor B2C-bedrijven en webshops

Als freelance zoekmachinespecialist help ik B2C-bedrijven en webshops om organisch beter vindbaar te worden in de zoekmachine.

Ik voer SEO-analyses uit, help bedrijven met het vormen van een SEO-strategie en ondersteun bedrijven bij de uitvoer van diverse SEO-activiteiten zoals contentplanning, contentcreatie en linkbuilding.

SEO-strategie & advies

Werken aan je organische vindbaarheid is een langetermijnstrategie. Belangrijk dus om te beginnen met een goed plan van aanpak. Want met een goede strategie en doel voor ogen, pluk je zo snel mogelijk de vruchten van je SEO-inspanningen.

SEO-analyse en adviesplan

Een SEO-traject begint altijd met een SEO-analyse. Ik neem je website uitgebreid onder de loep en breng alle on-page en off-page SEO-factoren voor je website in kaart. Hoe scoort je website nu op relevante zoektermen in de zoekmachine? Welke organische concurrenten scoren op dit moment beter? 

De SEO-analyse vertaal ik door naar een SEO-adviesplan. Dit praktische document bevat concrete acties, onderverdeeld in korte termijn en lange termijn, die gaan bijdragen aan een betere vindbaarheid in de zoekmachines. 

Die acties bestaan vaak uit een mix van:

  • (Technische) websiteoptimalisatie
  • Contentcreatie
  • Linkbuilding

SEO in de praktijk

Vervolgens kijken we samen hoe we deze acties gaan uitvoeren. Is de benodigde expertise al aanwezig binnen de organisatie? Perfect! Op deze manier kunnen we al snel aan de slag met SEO. Ook kan je werkzaamheden aan mij uitbesteden of advies inwinnen over andere SEO-specialisten die ons kunnen ondersteunen tijdens het SEO-traject.

Ik vind het belangrijk om een duurzame relatie aan te gaan met bedrijven die mij inschakelen voor zoekmachineoptimalisatie. Na de SEO-analyse en het SEO-adviesplan begint het pas en blijf ik graag betrokken tijdens het SEO-traject.

Zo werken we samen aan een betere, organische vindbaarheid van jouw bedrijf.

Met deze SEO-activiteiten kan ik je helpen

Werk je voor een bedrijf waar SEO nog in de kinderschoenen staat? Of scoort je webshop al prima in de zoekmachine, maar wil je verder groeien?

Zowel startups als bedrijven die al jaren bezig zijn met SEO help ik graag. Elk bedrijf, klein of groot, brengt uitdagingen met zich mee en dat maakt mijn werk als SEO-specialist zo leuk. 

SEO-analyse en strategie

Voor bedrijven die op zoek zijn naar concreet SEO-advies of graag advies willen over hun huidige SEO-strategie.

Zoekwoordonderzoek

Een uitgebreide analyse met zoekwoorden die interessant zijn voor jouw bedrijf, met tips om aan de slag te gaan met deze zoekwoorden. 

Concurrentieonderzoek

Ontdek wie jouw organische concurrenten zijn in Google, welke bedrijven nu beter scoren op jouw focuszoekwoorden en waarom.

Linkbuildingstrategie

Verbeter de autoriteit van je website door linkbuilding. Voor linkbuilding werk ik samen met diverse, ervaren linkbuildingpartners.

Contentstrategie

Content is één van de belangrijkste onderdelen van SEO. Een duidelijke contentstrategie is de basis van content die écht scoort.

Contentplanning

Op een gestructureerde manier aan de slag met contentcreatie? In een contentplanning leggen we vast wanneer welke content gecreëerd wordt.

SEO-tools

Als SEO-specialist kan ik niet zonder mijn SEO-tools. Ik heb ervaring met:

Meer informatie?

Neem contact op als je vragen hebt of wil samenwerken. Ik probeer je mail binnen 24 uur te beantwoorden.