Freelance SEO-specialist nodig?

Als freelance zoekmachinespecialist help ik webshops en retailmerken om organisch beter vindbaar te worden in de zoekmachine.

Ik voer SEO-analyses uit, help bedrijven met het formuleren van een future proof SEO-strategie en ondersteun marketingteams bij de uitvoer van diverse SEO-activiteiten zoals contentplanning, contentstrategie en SEO-migraties.

Nicole van Roekel

SEO-strategie & advies

Werken aan je organische vindbaarheid is een langetermijnstrategie. Belangrijk dus om te beginnen met een sterk plan van aanpak. Want met een goede strategie en duidelijk doel voor ogen, pluk je zo snel mogelijk de vruchten van je SEO-inspanningen.

SEO-analyse en adviesplan

Een SEO-traject begint met een SEO-analyse. Ik neem je website uitgebreid onder de loep en voer een zoekwoord- en concurrentieonderzoek uit. Hoe scoort je website nu op relevante zoektermen in de zoekmachine? Welke kansen zijn er? En wat is de reden dat concurrenten op dit moment hoger scoren op je focuszoektermen?

De SEO-analyse wordt doorvertaald naar een SEO-adviesplan met korte- en langetermijnacties  die bijdragen aan een betere vindbaarheid in de zoekmachines. 

Die acties bestaan vaak uit een mix van:

  • Contentcreatie en -optimalisatie
  • Technische websiteoptimalisatie
  • Linkbuilding

Ik heb merken zoals Auping, Eijerkamp, Intertoys, HEMA, Alpine en Woonhome.nl voorzien van SEO-advies.

SEO in de praktijk

Met een waterdichte SEO-strategie en ambitieuze SEO KPI’s die we samen bepalen, is het tijd om aan de slag te gaan. We kijken samen hoe we de acties uit het adviesplan gaan uitvoeren. Is de benodigde expertise al aanwezig binnen de organisatie? Perfect! Op deze manier kunnen we al snel de SEO-strategie uitrollen.

Mijn adviesplannen bevatten concrete actiepunten die uitvoerbaar zijn door SEO-specialisten en/of online marketeers die al voor jouw bedrijf werken.

Komen we tot de conclusie dat je bedrijf wel wat handjes of juist extra kennis kan gebruiken bij de uitvoer van de strategie? Ook dan kan ik je helpen, door je te koppelen aan ervaren (freelance) marketingspecialisten of marketingbureaus uit mijn netwerk.

Hulp nodig bij het vergroten van je online vindbaarheid?

Werk je voor een retailmerk waar SEO nog in de kinderschoenen staat? Of scoort je webshop al prima in de zoekmachine, maar wil je verder groeien?

Ik help je graag met de volgende activiteiten:

SEO-analyse en strategie

Voor bedrijven die op zoek zijn naar concreet SEO-advies of graag input ontvangen over hun huidige SEO-strategie.

Zoekwoordonderzoek

Een uitgebreide analyse van de zoekwoorden die interessant zijn voor jouw bedrijf, met tips om beter vindbaar te worden op deze termen. 

Concurrentieonderzoek

Ontdek wie je organische concurrenten zijn in de zoekmachines en welke bedrijven nu beter scoren op jouw focuszoekwoorden.

Linkbuildingstrategie

Verbeter de autoriteit van je website door linkbuilding. Voor linkbuilding werk ik samen met diverse, ervaren linkbuildingpartners.

Contentstrategie

Content is één van de belangrijkste onderdelen van SEO. Een duidelijke contentstrategie is de basis van content die écht scoort.

Contentplanning

Gestructureerd aan de slag met contentcreatie? In een contentplanning leggen we vast wanneer welke content gecreëerd wordt.

SEO-tools

Als SEO-specialist kan ik niet zonder tools.
Ik heb ervaring met diverse gerenommeerde (SEO-)tools zoals:

Wil je mij inhuren als SEO-specialist?

Neem contact op als je vragen hebt of wil samenwerken. Ik probeer je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.