Freelance SEO-specialist nodig?

Als freelance zoekmachinespecialist help ik webshops en retailmerken om organisch beter vindbaar te worden in de zoekmachine.

Ik voer SEO-analyses uit, help bedrijven met het formuleren van een future proof SEO-strategie en ondersteun marketingteams bij de uitvoer van diverse SEO-activiteiten zoals contentplanning, contentcreatie en linkbuilding.

Nicole van Roekel

SEO-strategie & advies

Werken aan je organische vindbaarheid is een langetermijnstrategie. Belangrijk dus om te beginnen met een sterk plan van aanpak. Want met een goede strategie en duidelijk doel voor ogen, pluk je zo snel mogelijk de vruchten van je SEO-inspanningen.

SEO-analyse en adviesplan

Een SEO-traject begint met een SEO-analyse. Ik neem je website uitgebreid onder de loep en breng alle on-page en off-page SEO-factoren voor je website in kaart. Hoe scoort je website nu op relevante zoektermen in de zoekmachine? Welke organische concurrenten scoren op dit moment beter? 

De SEO-analyse wordt doorvertaald naar een SEO-adviesplan met korte- en langetermijnacties  die bijdragen aan een betere vindbaarheid in de zoekmachines. 

Die acties bestaan vaak uit een mix van:

  • (Technische) websiteoptimalisatie
  • Contentcreatie
  • Linkbuilding

Ik heb merken zoals HEMA, Alpine en Woonhome.nl voorzien van SEO-advies.

SEO in de praktijk

Heb je een duidelijke SEO-strategie en mooie SEO KPI’s geformuleerd waar je dit jaar mee aan de slag gaat? Tijd om aan de slag te gaan! Samen kijken we hoe we de acties uit het adviesplan uitvoeren. Is de benodigde expertise al aanwezig binnen de organisatie? Perfect! Op deze manier kunnen we al snel de SEO-strategie uitrollen.

Mijn adviesplannen bevatten concrete actiepunten die uitvoerbaar zijn door SEO-specialisten en/of online marketeers die al voor jouw bedrijf werken.

Ook kun je werkzaamheden aan mij uitbesteden. De afgelopen jaren heb ik bedrijven zoals HEMA, Auping (via Youwe Agency) en Eijerkamp ondersteund als (tijdelijke) freelance SEO-specialist.

Hulp nodig bij het vergroten van je online vindbaarheid?

Werk je voor een retailmerk waar SEO nog in de kinderschoenen staat? Of scoort je webshop al prima in de zoekmachine, maar wil je verder groeien?

Ik help je graag met de volgende activiteiten:

SEO-analyse en strategie

Voor bedrijven die op zoek zijn naar concreet SEO-advies of graag input ontvangen over hun huidige SEO-strategie.

Zoekwoordonderzoek

Een uitgebreide analyse van de zoekwoorden die interessant zijn voor jouw bedrijf, met tips om beter vindbaar te worden op deze termen. 

Concurrentieonderzoek

Ontdek wie je organische concurrenten zijn in de zoekmachines en welke bedrijven nu beter scoren op jouw focuszoekwoorden.

Linkbuildingstrategie

Verbeter de autoriteit van je website door linkbuilding. Voor linkbuilding werk ik samen met diverse, ervaren linkbuildingpartners.

Contentstrategie

Content is één van de belangrijkste onderdelen van SEO. Een duidelijke contentstrategie is de basis van content die écht scoort.

Contentplanning

Gestructureerd aan de slag met contentcreatie? In een contentplanning leggen we vast wanneer welke content gecreëerd wordt.

SEO-tools

Als SEO-specialist kan ik niet zonder tools.
Ik heb ervaring met diverse gerenommeerde (SEO-)tools zoals:

Wil je mij inhuren als SEO-specialist?

Neem contact op als je vragen hebt of wil samenwerken. Ik probeer je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.