Freelance SEO-specialist

Als freelance zoekmachinespecialist help ik B2C-bedrijven en webshops om organisch beter vindbaar te worden in de zoekmachine.

Ik maak SEO-adviesplannen, doe zoekwoordonderzoek en concurrentie-onderzoek en ondersteun bedrijven bij de uitvoer van SEO-activiteiten.

SEO-strategie & advies

Werken aan je organische vindbaarheid is een langetermijnstrategie. Belangrijk dus om te beginnen met een goed plan van aanpak. Want met een goede strategie en doel voor ogen, pluk je zo snel mogelijk de vruchten van je SEO-inspanningen.

SEO-adviesplan

Een SEO-traject begin ik altijd met een zoekwoordonderzoek, concurrentieonderzoek en SEO-advies. We leggen samen vast welke zoekwoorden belangrijk zijn en op welke zoekwoorden we beter gevonden willen worden. 

Door in kaart te brengen met welke concurrenten we te maken hebben en hoe zij presteren in de zoekmachines, ontdekken we welke SEO-strategie nodig zal zijn.

In het SEO-adviesplan leg ik vast welke acties op korte termijn en lange termijn uitgevoerd moeten worden om de organische vindbaarheid te verbeteren.

Die acties bestaan vaak uit een mix van:

  • Websiteoptimalisatie
  • Contentcreatie
  • Linkbuilding

SEO in de praktijk

Vervolgens kijken we samen hoe we deze acties gaan uitvoeren. Is de benodigde expertise al aanwezig binnen de organisatie? Perfect! Op deze manier kunnen we al snel aan de slag met SEO. Ook ik kan bepaalde werkzaamheden uit handen nemen, of je adviseren over marketingbureaus of freelancers die ons kunnen ondersteunen tijdens het SEO-traject.

Ik vind het belangrijk om een duurzame relatie aan te gaan met bedrijven die mij inschakelen voor zoekmachineoptimalisatie. Als ik het plan heb opgeleverd, ben je nog niet van me af. Want dan begint het pas en blijf ik graag betrokken bij alle SEO-activiteiten.

Zo werken we samen aan een betere, organische vindbaarheid van jouw bedrijf.

Met deze SEO-activiteiten kan ik je helpen

Werk je voor een bedrijf waar SEO nog in de kinderschoenen staat? Of scoort je website al prima in de zoekmachine, maar wil je verder groeien?

Zowel startups als bedrijven die al jaren bezig zijn met SEO help ik graag. Elk bedrijf, klein of groot, brengt uitdagingen met zich mee en dat maakt mijn werk als SEO-specialist zo leuk. 

SEO-advies en strategie

Voor startups die op zoek zijn naar concreet SEO-advies of voor bedrijven die graag advies willen over hun huidige SEO-strategie.

Zoekwoordonderzoek

Een uitgebreide analyse met zoekwoorden die interessant zijn voor jouw bedrijf, inclusief maandelijkse zoekvolumes & moeilijkheidsgraad.

Concurrentieonderzoek

Ontdek wie jouw organische concurrenten zijn in Google en welke bedrijven nu beter scoren op jouw focuszoekwoorden. 

Linkbuildingstrategie

Verbeter de autoriteit van je website door linkbuilding. Voor linkbuilding werk ik samen met diverse, ervaren linkbuildingpartners.

Contentstrategie

Content is één van de belangrijkste onderdelen van SEO. Een creatieve contentstrategie is de basis van content die écht scoort.

Contentplanning

Op een gestructureerde manier aan de slag met contentcreatie? In een contentplanning leggen we vast wanneer welke content gecreëerd wordt.

SEO-tools

Als SEO-specialist kan ik niet zonder mijn SEO-tools. Ik heb ervaring met:

Meer informatie?

Neem contact op als je vragen hebt of wil samenwerken. Ik probeer je mail binnen 24 uur te beantwoorden.